Klaas Feuth

Klaas Feuth

Hoefspecialist

Tijdens mijn studie HBO Paardenhouderij ben ik mij al snel gaan verdiepen in de hoeven. Tijdens deze opleiding ben ik met een opleiding tot hoefsmid begonnen. En al snel werd ik zelfstandig hoefverzorger. Achter het hoefijzer heb ik nooit gestaan dus begon ik mij te verdiepen in de alternatieven. Zo kwam ik al snel in aanraking met hoefschoenen etc. Na een herscholing tot natural hoofcare practitioner in Engeland ben ik begonnen als hoefspecialist. Naast het zorgen voor de hoefgezondheid draag ik graag mijn kennis over aan anderen en zo ontstond de hoefschool. Momenteel houd ik mij voornamelijk bezig met probleem hoeven, begeleiding en scholing van hoefsmeden/hoefspecialisten.

Lennart Denkhaus

Lennart Denkhaus

Hoefspecialist

Na mijn studie/opleiding paardenwetenschappen en -management (Van Hall Larenstein & Wageningen universiteit; met cum laude afgestudeerd), waarbij ik mij op paardengezondheid en –gedrag geconcentreerd heb, ben ik in 2012 met de opleiding tot hoefspecialist begonnen.

Naast deze opleidingen heb ik mij gedurende de afgelopen 7 jaar door middel van cursussen in Duitsland op het gebied hoeforthopedie, stages bij hoefdeskundigen van verschillende stromingen, autodidactisch leren, en vooral een kritische houding tegenover het geleerde en mijn eigen werk geconcentreerd in het gezond houden en herstellen van hoeven en paarden in het algemeen.


Marian Koningen

Marian Koningen

Hoefspecialist

Ik ben Marian Koningen en heb naast mijn werk als ambulance-verpleegkundige, de opleiding tot hoefspecialist gevolgd. Zelf houd ik een aantal paarden bij mijn huis, waarvan enkele geadopteerd zijn met lichamelijke en mentale problemen. Mijn fascinatie voor de hoeven komt denk voort uit het feit dat hoeven een spiegel zijn van het gehele welzijn.

Mijn werkgebied ligt rond Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen of Alphen aan den Rijn.

Ivan van den Brink

Ivan van den Brink

Hoefspecialist

Inmiddels heeft Ivan ruim 5 jaar ervaring op het gebied van hoefverzorging. Door de jaren heen heeft hij meerdere cursussen en opleidingen genoten om zo professioneel mogelijk te werk te kunnen gaan. Er zal altijd wat te leren blijven dus ook daar staat hij nog steeds voor open. Alle facetten van hoefverzorging kunnen door van den Brink hoefverzorging worden uitgevoerd.


Irene Talsma

Irene Talsma

Hoefspecialist

Ben je op zoek naar een bekapper voor je paard? Overweeg je je paard voortaan zonder hoefijzers door het leven te laten gaan? Bekap je zelf je paard en vind je het prettig om je bekapwerk eens te laten controleren? Heeft je paard moeite om zich netjes te gedragen tijdens een bekapping? Misschien kan ik je helpen, kijk gerust eens rond op mijn website of neem contact op. Mijn werkgebied ligt rond Utrecht.

Anja Lauterbach

Anja Lauterbach

Hoefspecialist

Anja heb ik leren kennen bij Stal Mireille. Na hun even uit het oog verloren te zijn, ze verhuisde naar een andere stal en het werd voor mij te ver, hebben ze mij weer terug gevraagd. Anja wilde vanaf dat moment alleen maar meer leren, zij is toen de opleiding begonnen, met als insteek niet actief te gaan bekappen maar voornamelijk voor de kennis. Nu kom ik nog steeds bij Stal Mireille, ik moet wat hoeven controleren die Anja al gedaan heeft en sommige paarden doe ik nog helemaal. Anja heeft mij maar waarschijnlijk ook zichzelf verbaast met haar bekap kwaliteit. Mireille mag trots op haar zijn, en dat ben ik ook. De insteek van Anja is nog steeds niet dat zij veel paarden zal gaan bekappen, maar komt uw paard bij Stal Mireille in training, dan loopt daar ook een hoefspecialist rond, ze weet waar ze het over heeft, en kan in noot de hoeven bijwerken.


Anton Hooymans

in Opeiding

Saskia Versluis

in Opleiding

Karin van Burk

in Opleiding

Remco van Veen

in Opleiding

Gert-Jan

in Opleiding